Αλλεργική ρινίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα αλλά και βρογχικό άσθμα είναι οι πιο συχνοί λόγοι προσέλευσης σε ένα παιδιατρικό ιατρείο μετά τα εμβόλια.

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η υπερβολική χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων ακόμη και από του ίδιους τους γονείς. Ερωτήσεις γιατρέ το παιδί βήχει ξεκίνησα aerolin τι άλλο πρέπει να κάνω δυστυχώς είναι καθημερινές πια…

Στο ιατρείο παρακολουθούμε παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα για πάνω από 10 χρόνια σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες πρακτικές και κατευθυντήριες οδηγίες Αποφεύγοντας έτσι και διορθώνοντας την υπερδιάγνωση τους η οποία συχνά οδηγεί σε υπερβολική χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων αλλά και κορτιζόνης από το στόμα.

Απλές συμβουλές:

Ο βήχας είναι σύμπτωμα και όχι νόσος! Γι αυτό Μη δίνετε φάρμακα και ιδιαίτερα εισπνεόμενα αν δεν τα χρειάζεται πραγματικά το παιδί σας, έχουν ένδειξη μόνο σε συγκεκριμένες παθήσεις του αναπνευστικού και όχι σε βήχα που προέρχεται από ιώσεις ή και κοινό κρυολόγημα. Μη δίνετε αντιβηχικά σιρόπια!! Σε παιδιά κάτω των 4 ετών, η σύγχρονη παιδιατρική πνευμονολογία δεν τα συνιστά διότι επιδεινώνουν το βήχα μιας και τα παιδιά δεν μπορούν να φτύσουν (απόχρεμψη).

Μη δίνετε αντιβιοτικά και κορτιζόνη σε απλά επεισόδια βήχα αν πραγματικά δε χρειάζεται.

Παραπέμψτε-επισκεφτείτε το παιδί στον ειδικό.